Verwarming, electra & ventilatie

Centrale verwarming/warmwatervoorziening
Per twee studio’s is er één verwarmingsketel. Je deelt deze installatie dus met je buurman of –vrouw. Het verbruik wordt uiteraard apart gemeten. Je hebt zelf geen toegang tot de meterkast. In de studio heb je twee radiatoren; één in de badkamer en één in de woonruimte. De hoekwoningen hebben drie radiatoren (twee in de woonruimte). Vestia is energieleverancier. Dit betekent dat je zelf geen energieleverancier kunt kiezen.
 
Elektra 
De elektraleidingen zijn weggewerkt in de wanden, vloeren en in het plafond. De exacte plaats van deze leidingen is niet aan te geven. Het is daarom verboden om in de wanden, vloeren en het plafond te boren.

Groepenkast
De groepenkast zit in de opbergkast in de studio en heeft automatische zekeringen. Dit betekent dat je geen zekeringen meer hoeft te vervangen. Als je kortsluiting hebt, schakelt de bewuste groep zichzelf uit. Nadat het defect verholpen is, kan je de groep met één of twee hendeltjes weer inschakelen. De groepenkast heeft een aardlekschakelaar. Deze beveiligt de elektrische installatie van een gedeelte van de woning; de groep. De groepen die beveiligd zijn met een aardlekschakelaar, herken je aan een groene “sticker”. (Tip: test 2x per jaar de aardlekschakelaar door op de testknop te drukken).

Ventilatie 
Er is één ventilatie-unit per twee studio’s. Je deelt deze installatie dus met je buurman of –vrouw. Het verbruik wordt uiteraard apart gemeten. Let op: de ventielen van de ventilatie-installatie staan goed afgesteld, je kan hier het beste van afblijven. Wanneer je dit verandert, werkt de ventilatie niet meer optimaal.

Ventilatieregelaar
Op de ventilatieregelaar staan 3 standen: 
1 = Slapen, weg 
2 = Thuis 
3 = Douchen en koken 
Rechts onder = timer (1 x = 10 min, 2 x = 20, 3 x = 30 min)

Storing
Bij storing van de centrale verwarming of mechanische ventilatie kan je contact opnemen met Paans:
070-321.33.55 of via 030-261.01.11